Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Mocarny Knur gargamel gargamelowaty Kasia Adamska LANGUSTA langusta (1534 niezalogowanych)
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Książka niniejsza zawiera kilka pamfletów, poświęconych naszym historykom. Napisałem ją podczas okupacji, gdy stwierdziłem w rozmowach z przywódcami naszego społeczeństwa, że: po pierwsze, mają oni dość mylne pojęcie o naszej przeszłości, a po drugie - bez trudu znajdują historyków, na których mogą się powołać dla poparcie swego zdania. Pojęcia te wypowiadali na uzasadnienie swoich bieżących decyzji. Stąd namacalnie niejako przekonałem się, że dziejopisarstwo wywiera duży wpływ na losy naszego zbiorowiska i że wpływ ten może być zły albo dobry, zależnie od tego, czy dziejopisarstwo przedstawia przeszłość prawdziwie czy fałszywie."

to z kim on gadal z twoim dziadkiem Urbanem i innymi komunistami

Mimo, ze niektore z teorii w ksiazce Bochenskiego do dnia dzisiejszego zostaly podwazone ze wzgledu na oczywisty postep badan,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cysiek2 napisał:
Książka niniejsza zawiera kilka pamfletów, poświęconych naszym historykom. Napisałem ją podczas okupacji, gdy stwierdziłem w rozmowach z przywódcami naszego społeczeństwa, że: po pierwsze, mają oni dość mylne pojęcie o naszej przeszłości, a po drugie - bez trudu znajdują historyków, na których mogą się powołać dla poparcie swego zdania. Pojęcia te wypowiadali na uzasadnienie swoich bieżących decyzji. Stąd namacalnie niejako przekonałem się, że dziejopisarstwo wywiera duży wpływ na losy naszego zbiorowiska i że wpływ ten może być zły albo dobry, zależnie od tego, czy dziejopisarstwo przedstawia przeszłość prawdziwie czy fałszywie."

to z kim on gadal z twoim dziadkiem Urbanem i innymi komunistami

Mimo, ze niektore z teorii w ksiazce Bochenskiego do dnia dzisiejszego zostaly podwazone ze wzgledu na oczywisty postep badan,

ale z was bystry Zwierzyk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
widzisz jelopie nawet ksiazki nie przeczytalej

to jest (Od Autora - Z Przedmowy do I wydania) 1947 r zanim zostal poslem na sejm PRL
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
cysiek2 napisał:
widzisz jelopie nawet ksiazki nie przeczytalej

faktycznie
istny jasnowidz
ale za to wysłuchałem tę książkę całą
czytaną przez lektora
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
no znawco histori wymien sukcesy Polski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(prestissimo)
Nowicjusz
cysiek2 napisał:
no znawco histori wymien sukcesy Polski

Ogarnij moze jeden z setek tematow ktore zasmieciles, dosc juz pier...enia o histori w kolejnym temacie.

www.osloby.no/nyheter/OBOS-prisene-opp-1...-ett-ar-7845292.html
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1399 Postów
cyc cyc
(cysiek2)
Maniak
Ogarnij moze jeden z setek tematow ktore zasmieciles, dosc juz pier...enia o histori w kolejnym temacie.

smieci to jasta w 12 000 tematow
a ty jelopie jaka to ksiazke przeczytales w ostatnich latach oprocz

instrukcji playstation
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(prestissimo)
Nowicjusz
cysiek2 napisał:

smieci to jasta w 12 000 tematow
a ty jelopie jaka to ksiazke przeczytales w ostatnich latach oprocz

instrukcji playstation

Piszesz to do mnie gamoniu? czytam wiecej niz widziales w bibliotece. Rozkmin najpierw kim jestem dyslektyku to moze zaszczyce cie dyskursem dla prawicowych inwalidow. A w PS nie grywam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
przestańcie się pieprzyć pomiędzy sobą i dla ogółu
oto Pismo Święte i tu jest jedyna odpowiedź
ceny domów w Królestwie wzrosną, jeśli na wykresie cena ropy dojdzie do 100$
www.nasdaq.com/markets/crude-oil-brent.aspx
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
SENTEX napisał:
jasta102 napisał:
przestańcie się pieprzyć pomiędzy sobą i dla ogółu
oto Pismo Święte i tu jest jedyna odpowiedź
ceny domów w Królestwie wzrosną, jeśli na wykresie cena ropy dojdzie do 100$
www.nasdaq.com/markets/crude-oil-brent.aspx

Niestety musze sie zgodzic z Jasta ludziska nawet sobie nie zdajecie sprawe jaki kryzys nadchodzi pamietacie ten z 2008 ten bedzie duzo duzo gorszy ........ Tyle ile ludzi straci prace tyle pieniedzy zacznie wyciekac z komun i o tyle zmniejszy sie pula na inwestycje a co za tym idzie firmy ktore opieraja sie na projektach okolo komunalnych zaczna dostawac po dupie , nastepnie firmy ktore koperuja z tymi firmami . A nieruchomosci ci co kupili domy te puzle z dykty za grube miliony straca napewno a wartosc tych ruder coz mowic spadnie jako pierwsza.....W miare bezpieczni moga sie czuc wlasciciele mieszkan te zaczna schodzic cenowo ostanie

Zaczynam się niepokoić
Co chwilę któryś z moich zajadlych wrogów się ze mną zgadza
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok